Vrijwilligersdagen

We organiseren meerdere vrijwilligersdagen per jaar. Collega’s mogen ideeën aandragen en samen met het management en met een stemronde bepalen we welke projecten worden uitgevoerd. Alle projecten moeten bijdragen aan de gezondheid van mens en/of dier. Inmiddels zijn er 3 projecten gerealiseerd en staan er voor dit jaar twee gepland. Op deze vrijwilligersdagen laten de collega's van Boehringer Ingelheim zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn bij de regio en de gezondheid van mens en dier.

Dierentehuis Bergerweg Alkmaar

Het kantoor van Boehringer Ingelheim Nederland bevindt zich naast het dierentehuis Alkmaar. Op onze eerste vrijwilligersdag maakten we een kattenren, verfden we enkele ruimtes en hielpen we met het maken van een schutting.

Ook werd er een grote hoeveelheid spullen gedoneerd door bedrijven uit de regio. Dit werd allemaal geregeld door collega Mariska Appelman. De vrijwilligers van het dierentehuis waren ontzettend verrast.

Kinderboerderij De Beestenboel

Op 11 september 2018 vond een vrijwilligersdag plaats bij kinderboerderij De Beestenboel in Zuid- Scharwoude. Een groep collega’s kwam een dag lang klussen en schrobben. Aan het einde van de dag had De Beestenboel een onkruidvrije vlindertuin, een onkruidvrij pad, een gerepareerde wand van de educatieve ruimte, geschilderde delen van gebouwen, een hersteld dakpannendak en schone hokken voor pluimvee en konijnen.  Met lokale bedrijven was ook een grote hoeveelheid aan gesponsorde spullen geregeld.