Dierenarts Berrian Lammers winnaar van de eerste Boehringer Ingelheim Webinar Trofee

Bijleren, we doen het dagelijks. Ook voor uw dierenarts is het belangrijk om te blijven leren. Boehringer Ingelheim heeft hiervoor een speciaal platform onder de naam Vetclass waar online nascholing wordt aangeboden gericht op dierenartsen en paraveterinairen. Wie weet komen er ook interessante kennissessies voor de pluimveehouderij beschikbaar. We houden u hiervan zeker op de hoogte. De afgelopen winterperiode hebben wij de pluimvee-dierenartsen met enige regelmaat uitgedaagd een webinar te volgen via Vetclass. De kennis van de dierenartsen werd vervolgens getest met een quiz. Aan het einde van de reeks stond de Boehringer Ingelheim Webinar Trofee klaar voor de dierenarts die alle quizzen het meest succesvol had afgerond. De winnaar van deze Webinar Trofee 2020 is Berrian Lammers van Advee Dierenartsen. Berrian werkt sinds kort bij de praktijk en was aangenaam verrast dat hij de trofee had gewonnen. “Er zaten best een aantal pittige vragen tussen”, aldus Berrian. Maar zijn enthousiasme en doorzetting zijn beloond!

Nieuwe website in de lucht: www.pluimvee.nu

Het stond al heel lang op ons wensenlijstje, een eigen website voor de pluimveetak van Boehringer Ingelheim. Sinds een aantal maanden is deze site live. Niet alleen kunt u er het laatste nieuws vanuit de sector terugvinden, maar ook informatie over diverse aandoeningen en onze producten. Zeker interessant is het onderdeel VTS. VTS staat voor Vaccination Technologies & Services. Met een thuisbasis in Nantes (Frankrijk) werkt een team van specialisten wereldwijd aan het ontwikkelen van en aan de technische ondersteuning van de meest up-to-date vaccinatieapparatuur.

Surf eens naar onze site en laat ons weten wat u ervan vindt. Mist u iets, dan horen we dat ook graag.

BE GREEN

Waar mogelijk dragen ook wij graag ons steentje bij aan een beter klimaat. Een voorbeeld hiervan is ons NeO portfolio: bruistabletten die door de vorm en het bruisen tijdbesparend zijn, maar ook het milieu ontlasten ten opzichte van de traditionele glazen flacons.

NeO-vaccins zijn gemakkelijker op te slaan en hun innovatieve, milieuvriendelijke verpakking heeft een lagere ecologische footprint, vermindert afval en spaart grondstoffen.

Het correct toedienen van drinkwatervaccins

Drinkwatervaccinatie, het lijkt best simpel en misschien doet u het regelmatig. Toch is het goed om het toedienen van drinkwatervaccin eens goed onder de loep te nemen. Deze korte video kan daar zeker bij helpen: