Het is soms lastig om de gangbare witte teatsealers te zien en te onderscheiden van vlokjes in de melk door mastitis. Het zou fijn zijn, als de teatsealer beter zichtbaar is. Dit maakt het verwijderen na afkalven gemakkelijker, waardoor er ook minder kans is op restanten in de melkleidingen en apparatuur.

Daarom wordt Ubroseal blauw van kleur. De eerste blauwe interne teatsealer in Europa. Ubroseal blue is goed zichtbaar en helpt om het verwijderen na afkalven gemakkelijker te maken. Het heeft dezelfde eigenschappen, alleen de blauwe kleur is toegevoegd. De blauwe kleur geeft niet af en is goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelen. Eventuele opname door het kalf is veilig en heeft geen nadelige effecten.

Het gebruik van teatsealers wordt geadviseerd voor alle koeien die drooggezet worden, eventueel aangevuld met een antibiotica droogzetter. Een teatsealer vormt een afsluitende plug in het tepelkanaal en de tepelcysterne. Het verhindert daardoor het binnendringen van mastitisverwekkers en voorkomt het ontstaan van nieuwe intramammaire infecties.